2012. február 13., hétfő

Már nincs sok hátra...

Nem vagyok büszke rá, hogy eddig kerülgettem a takarónkat. Valamikor még nyáron össze-biztostűztem a három réteget, s aztán hónapok óta rakosgattam egyik helyről a másikra. Egyszerűen nem mertem nekiállni. Eredetileg szabályos tűzésmintát szerettem volna alkalmazni, de rájöttem, hogy azt sokkal könnyebb elrontani. S mivel nem vagyok még túl gyakorlott a tűzésben, bizonyára sokkal többet bosszankodtam volna miatta. Így aztán csak-csak nekiláttam, hogy összetűzzem az ágytakarónk világos részeit. Nem mondom, hogy tökéletes lett, sőt... de messziről azért nem olyan rossz :)

Bordó-fehér patchwork ágytakaró szélforgó blokkal franciaágyra

Bordó-fehér patchwork ágytakaró szélforgó blokkal franciaágyra
Azt hittem a héten be is tudom fejezni, de sajnos rájöttem, hogy az hosszú idő alatt bizony elhasználtam a bordó apró virágos anyagot, ami maradt belőle, az meg nem elég a széléhez, a ferdepánthoz (habár ez inkább egyenes pánt lesz, a ferdepántnak ebben az esetben nincs létjogosultsága). Szóval amint sikerül pótolni az anyagot, befejezem a takarót. Már nagyon várom, hogy teljesen készen lássam :)

10 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az első takaróhoz nem elég,hogy időd legyen, bátorság is kell hozzá!
    De az idő meghozza gyümölcsét.Nagyon szép lett,ha kész lesz teljesen nagyon büszke leszel rá,hogy ez is sikerült!
    Rózsa

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, gratulálok! :) Tervezem, h varrok egyet én is, de ugyanígy vagyok, h nem merek neki állni... Bár én ilyen szép mintát tuti nem tudnék készíteni, maradok a hagyományos kockás változatnál. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós lett!
    Mindenkinek van ám olyan darabja, ami hányódik egy darabig félkészen, de ez sokkal jobb, mint ha elkapkodod, és aztán bosszankodsz, hogy nem ilyenre akartad.
    Milyen a hátlap? Ha nem kapsz bordó anyagot újra, az előlapból pár centit levágva a hátlapot előrehajtva is szegheted, még szabnod sem kell pántokat...

    VálaszTörlés
  4. Azt nem tudom, hogy mik a hibái, de nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, kedvesek vagytok!


    MAtula, A hátlapja ugyanolyan világos anyagból van, mint amit az elejéhez is használtam. Szerintem nagyon hiányozna a széléről a lezárás, szóval még igyekszem beszerezni a bordó anyagból.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Napos!
    Nekem is tetszik ez a szélforgó minta! De nekem még nem volt bátorságom egy ilyen takaróhoz. Majd egyszer neki fogok én is! Gratulálok, nagyon tetszik!

    Nézz be hozzánk megajándékoztalak egy díjjal!
    http://bajaikreativfoltmhely.blogspot.com/

    VálaszTörlés