2011. november 20., vasárnap

Ünnepnap - Zsebkendőtartó Ginától

Épp azon gondolkodtam, hogy vajon mások hogyan varrhatják a zsebkendőtartó fedőket, mikor levél érkezett Ginától, hogy neki van egy módszere, ami más, mint Erikáé. :) Nagyon örültem neki, azthiszem így a két leírás alapján már nekem is könnyebben fog menni. Ginához egyébként is érdemes ellátogatni. Azthiszem, ő nem ma kezdte a szakmát, ha profitól akartok tanulni, tőle lehet, az biztos! Ja, és ő indította a kedvenc apró fecnis játékot is!





Zsebkendőtartó Ginától


A doboz minden méretére ráhagyjuk a varrásráhagyásokat, meg egy kicsit a vastagsága miatt. Ez a nagy doboznál 25*13,5 cm a tetején, az oldal 12 cm magas.

 
 A tetejéhez varrjuk az oldallapokat, egy varrásráhagyással beljebb kezdünk.
   
   
 A közbélés azonos méretű a fedlappal, arra is rárajzoljuk a lyukat.

 A külső és a belső anyagot (azonos méret, de vághatjuk egy darabból is) színt színre fordítva egymásra tesszük.
 A bélésre rárajzoljuk a lyukat.
 Körbevarrjuk apró öltésekkel, kivágjuk, és becsipkedjük, főleg az íveknél.
 Kifordítjuk.
A közbélést belehúzzuk a két anyag közé, eligazgatjuk a belső varrásráhagyásokat a lyuk körül.

A lyukat körbevarrjuk, és a három réteget is összetűzzük, egy varrásráhagyással beljebb, mint a belső négyzet széle. (Persze a színén varrunk, csak a hátulján jobban látszik a fotón.)
 Rátesszük a dobozra, és ellenőrizzük a méreteket.
Színt színre fordítjuk az oldalain, a közbélést a belsőhöz fogjuk hozzá, hogy a színén a varrásráhagyások pontosak legyenek, egyszerre varrjuk össze a külső és a belső oldalt, így a sarkok pontosan fognak illeszkedni.
Összeforgatjuk a dobozt, és ferdepánttal fejezzük be az alján. Persze, mivel nincs az alján ív, így bármilyen anyagból szabhatunk ár szegőpántot. 
Papírzsepi tartó varrása





3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó!!!!
    Úgy örülök, hogy tegnap találkoztunk személyesen is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy feltetted ! Legalább nálad van mostanában kreatív bejegyzésem :)) Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk jobban megismerkedni, pedig úgy vártam a találkozást :((

    VálaszTörlés
  3. Boszomati, én is örülök, hogy találkoztunk! Gina, lesz még rá biztosan alkalom! Köszönöm, hogy blogvendégségbe jöttél hozzám!

    VálaszTörlés