2011. június 19., vasárnap

Ünnepnap - Álomjáró-Bozsomati naplóborítója

Nagyon gyorsan telnek a hetek. Vagyishogy a "kéthetek". Örülök, hogy ma Álomjáró-Bozsomati jött el látogatóba. Nagyon termékeny alkotó, sok-sok neszeszer, táska, naplóborító, zsebkendőtartó... került már ki a kezei alól. Külön öröm volt, amikor olvastam, láttam a blogján, hogy miket készített a nálam talált csíkos ötlet alapján. :)






Álomjáró-Bozsomati naplóborítója

Először a naplóborító elejét szoktam megcsinálni. Ehhez fogok egy A/4-es lapot és berajzolom rá a „crazy-t”. Természetesen lehet szabadon is varrni, de én jobban szeretem a papírra-varrás technikájával. 
Aztán előveszem az apró fecnis dobozomat. Jelen esetben bordósakból dolgoztam.


Kezdődhet a móka. Beszámozás szerint felvarrogatom a fecniket.
Elölről…
 Hátulról…


Már majdnem kész.

A kész előlap:


Kitépkedjük (óvatosan) a papírt hátulról.
 

Mérünk. A napló-borító mérete:
Ehhez én egy kb. 65 x 33 centis szendvicset készítek. Az előlapot, amit az előbb csináltam kiegészítem minden oldalon, hogy megkapjam a szendvics méretét.
Általában az egészre rávasalható közbélést teszek. Majd vágok alá egy kicsivel nagyon vlies-t.
Crazy-t odavarrom a varrások mentén a vlies-hez.
Utána kukacolok. Szabad gépi tűzéssel összedolgozom az egész előlapot a vlies-zel. Jöhet a díszítés. Gépi és kézi hímzéssel.
Hátlapozás következik. Kivágok egy színben harmonizáló anyagot. Méret akkora, mint a szendvicsünké. Színt színre fordítva összevarrom. Hagyok egy kis nyílást, ahol kifordítom az egészet. Csücsköknél levágom, hogy szépen ki lehessen fordítani.
 
Vonalzó segítségével behajtom a bújtatókat, hogy kiterítve megkapja a napló kész méretét.
Körbevarrom. 
Készen van! :)
Álomjáró-Bozsomati patchwork naplóborítója crazy technikávalÁlomjáró-Bozsomati patchwork naplóborítója crazy technikával
Álomjáró-Bozsomati patchwork naplóborítója crazy technikával

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép, imádom az ilyen, hímzésekkel tovább bolondított crazy-t. :o)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik! Nem vagyok nagy foltvarró, így nem is egészen értem a papírra varrás technikáját. Tudsz nekem ebben segíteni, vagy esetleg olyan linket ahol érthetően le van írva? Előre is köszönöm: Erika

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek a színek, és nagyon finom a hímzett díszítés! Én ugyan a szabadon varrt crazy technikára szavazok, de a papírra varrós technika is nagyon érdekes :O) Ajándéknak sem utolsó ötlet - egy ilyen naplóba ki ne írna szívesen!

    VálaszTörlés
  4. Nagymamis, szerintem Álomjáró Bozsomati leírása is nagyon jó a papírra varrásról, de esetleg megnézheted például még ezeket:

    http://martaneni.uw.hu/munka/papirra.html

    https://picasaweb.google.com/bran.ida.andrea/PapironVarrasTutorial

    VálaszTörlés