2011. június 23., csütörtök

Hűtőmágnesek és a madárka

Nagyon jó volt a múlt hétvége. Györgyi már írt róla, hogy Dömösön voltunk, és délután együtt varrtunk a lányokkal. Mondhatnám, hogy csatlakoztunk a "Varrjunk a szabadban!" kezdeményezéshez, de az az igazság, hogy ez csak véletlen egybeesés volt. :) A lényeg, hogy kivittünk négy asztalt a nagy fák alá, s a kellemes árnyékban együtt varrogattunk. Kata tanította a hűtőmágneseket, Bogi a kismadarakat, és a baglyokat, én pedig a tulipánokat.

Nagyon szeretem az ilyen közös varrásokat, jó kis beszélgetések szoktak kialakulni. És az sem utolsó, hogy mások lelkesedése engem is bátorít. Amikor valaki leül az asztalhoz úgy, hogy állítása szerint semmi kézügyessége, és különben is, őt "az ujjai akadályozzák a varrásban", s aztán kis idő múlva, a kitartó öltögetés után egy gyönyörű tulipán készül el a kezei között... hát, az nagyon jól esik :)

Volt olyan is, aki -miután megvarrt egy tulipánt- azt mondta, hogy ilyet soha többet, ez túl fárasztó... aztán 1 óra múlva újra ott ült az asztalnál, és a hűtőmágnest öltögette...

Én is készítettem egy-két új dolgot, a Bogi által tervezett madárkát és Kata három hűtőmágnesét varrtam meg. Ilyenek lettek:

Bogi mintája alapján kis madárkaKata mintája alapján hűtőmágnesek filcből

1 megjegyzés: