2011. június 26., vasárnap

Ajándék ötletek foltvarróknak

Korábban írtam róla, hogy meglepve tapasztaltam, hogy valaki az "Ajándék ötletek foltvarróknak" kifejezésre keresve jutott el blogomra. Talán másokban is felmerülhet ez a kérdés, így pár hete kértem, írjátok meg, hogy foltvarróként milyen ajándékoknak örültök legjobban.

Hát akkor lássuk, milyen ötletek érkeztek:

- cérnák
- hosszú gombostűk
- biztostűk
- olló
- szalagok
- ferdepánt
- hímzőfonal
- gyöngyök, flitterek
- csipkék
- cipzára
- zsinór
- gombok
- méterárú (van, ahol már 10-20 cm-t is lehet kérni, vagy eleve kisebb darabokra szabva árulják)
- könyv
- foltvarrós magazin
- körvágó kés, vágólap, vonalzó (ha az illető most ismerkedik a foltvarrással)
- méterárú, rövidáru boltokból utalvány
- könyvutalvány


Az eszközök tárolására írtatok még jó ötletek: dobozkák, ládák, rendszerezők (pl.: teafilter tartó doboz...:) ).

Anyagok tárolására nemrég találtam egy nagyon praktikus megoldást. Amióta elköltöztünk, Kedves régi cd tartó kis fali szekrénye nem találta a helyét nálunk. Apukája készítette valamikor, pont akkora polcokkal, hogy a cd-k tárolására alkalmas legyen. Szóval már csak kerülgettük, nincs annyi cd-nk, hogy megtöltsük vele, illetve ami van, azok egy másik polcra kerültek. Aztán egyszer csak jött az ötlet, milyen jól átláthatóan bele lehetne rendezni az anyagokat. Kicsit tudnám színek szerint is csoportosítani, és ráadásul az üvegajtó miatt nem is porosodnak. Nekiláttam, két estém ráment, de megérte! Egyszer talán varrósarkom is lesz, s akkor majd a szekrényke köré gyűlhet a többi kiegészítő is :)

Méteráru tárolása, kis szekrény

A varrós-doboz rendszerezése pedig még folyamatban... :)

5 megjegyzés:

  1. Hűűű! Most kicsit irigykedem! Nagyon csini ez a szekrényke, arról nem is beszélve milyen jól átlátható benne a "készlet" :O)

    VálaszTörlés
  2. Én nem kicsit irigykedem:) Ennek aztán van inspiráló hatása, hisz egész nap a szemed előtt vannak ezek a gyönyörű anyagok.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos egész nap nincsenek a szemem előtt, a munkahelyre nem hozhatom magammal... Habár ott is be kéne egy ilyet rendezni :)

    VálaszTörlés
  4. Ügyes, hasonlót készítettem magamnak is a sarokba. :)))) Milyen varrós dobozon gondolkozol?

    VálaszTörlés
  5. A doboz már megvan, most épp azon dolgozom, hogy rend is legyen benne. Van egy eredetileg szerszámos dobozom, abban pakolgatok, meg egy két fiókos kis szekrényke. Szerinted milyen doboz a legjobb?

    VálaszTörlés