2011. június 2., csütörtök

Ajándék ötletek foltvarróknak

Időnként megnézem, hogy milyen keresőszavakkal jutnak el hozzám a látogatók. Néha különösen meglepnek, s ki kell próbálnom, hogy adott kifejezésre miért is jött fel az én blogom. :)

Múlt héten talált rám valaki erre keresve: "ajándék ötletek foltvarróknak". Nem hagyott nyugodni a téma, gondolkodni kezdtem. Igen, nekem is volt már, hogy gondot okozott, hogy adott ismerősnek, barátnak, rokonnak milyen ajándékot vigyek. Ha tudom, hogy mi a hobbija, az már ad némi támpontot, de ha nem vagyok otthon azon a területen, elég nehéz kitalálni, hogy mi is lenne igazán találó.

Varró kéz, foltvarró, foltvarrás, patchwork, applikáció

Így aztán arra gondoltam, megkönnyíthetnénk azok dolgát, akik foltvarróknak szeretnének ajándékot vinni, de nem ismerősek a varrógépek, foltok világában.

Várom ötleteiteket, akár itt hozzászólásban, akár emailben, nyugodtan küldjetek képet, linket akár, s majd kis idő múlva egy bejegyzésben összefoglalom őket!

Szóval, foltvarróként Te milyen ajándékoknak örülnél igazán?

7 megjegyzés:

  1. :-)
    Én nagyon-nagyon tudnék örülni gomboknak, cérnáknak, anyagoknak, könyveknek.
    Abban az értékben, amibe egy doboz bonbon kerül, v. egy csokor vágott virág..Nem?

    VálaszTörlés
  2. Személy szerint én imádom, ha foltos újságot vagy méterárut kapok, de a körvágókészletemet is ajándékba kaptam.
    Kezdőknek viszont minden alapfelszerelés jól jöhet:cérnák, tűk, gombostűk, jó ollók...

    VálaszTörlés
  3. A nem kezdőknek meg bármilyen utalvány :)) A legtöbb anyagos ír ilyet, és levásárolható, a nagyobb boltoknak van saját nyomtatottja. Én mindenkitől ezt kérek, ha lehetőségem van rá :))

    VálaszTörlés
  4. Én ajándékba kaptam legtöbb foltvarrós eszközömet és a könyveket is. Amikor az ember lánya már begyűjtött egy csomó apróságot, a legnagyobb gondot az okozza, hogy áttekinthető módon tudja tárolni. Én most ajándékba egy olyan dobozt, ládát, szekrényt :) tudok elképzelni, amibe mindenem belefér, mindig tudom, mit hol keressek, és soha nem tűnik el semmi, amire éppen szükségem van. Egyáltalán létezik ilyen ideális pakolóalkalmatosság?

    VálaszTörlés
  5. Köszi az ötleteket! Nagyon jókat írtok! Én is azt szoktam mondani, hogy pl. cérnát bármilyen mennyiségben szívesen felhasználok, azzal nem lehet tévedni. :)

    eSKa, én is épp keresem a legmegfelelőbb tárolási eszközt. Van egy eredetileg szerszámos ládának árult varrós dobozom, de nincs elég rekesz benne. Apróságoknak használok még teafilter tartó dobozt, amit a kreatív boltokban lehet venni.

    Akinek van még ötlete, ne tartsa magában! :)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a díszíteni valók is jól jönnek, mindenféle izgi gomb, csipke, szalag, zsinór, ezeket is szépen be lehet építeni egy foltmunkába. A tárolósdi jó ötlet nagyon, dobozmániában szenvedek, de még aki nem is ilyen, biztosan örül egy gombos vagy cérnás vagy cipzáros vagy akármilyen doboznak. És azt még ráadásul ki is lehet személyre szabottan díszíteni.

    VálaszTörlés
  7. Sok foltvarrós könyvet vettem már magamnak. Egyszer kaptam ajándékutalványt, amit könyvesboltban lehetett beváltani. Szerintetek mit vettem, hát tildás-könyvet!! Örültem már gyöngyöknek, különleges gomboknak, flittereknek, csipkéknek, ferdepántoknak, hímzőfonalaknak. Mind-mind ajándékba jöttek, persze tudták, hogy ezzel örömet szereznek! :o)))

    VálaszTörlés