2011. május 30., hétfő

Babatakaró unokaöcsinek

Múlt héten mutattam, hogy is kezdődött... most akkor lássuk, hogy is végződött. :)

Kicsit sajnálom, hogy nem fényképeztem le a kiindulási anyagokat, vicces lett volna az "Ilyen volt- ilyen lett" képeket egymás mellé tenni. A macis anyagot ugyanis egy turkálóban találtam pizsamaként, a kék apró pöttyös és virágosra pedig egy hálóing formájában találtam ugyanott.

Patchwork babatakaró kisfiúnak

Eredetileg minden macis négyzet köré dupla keretet terveztem, de amikor egykeretes formában kiraktam egymás mellé őket, a méret így is elegendőnek nézett ki.


Szóval inkább összevarrtam őket, és a pizsama nadrágjából kapott egy keretet is.


Aztán jött a szendvicselés, amihez most először kipróbáltam Sharon Schamber módszerét.
 
 
Hát, nekem elsőre nem igazán sikerült, a tűzés után így is puklis maradt itt-ott, az az igazság, hogy először kicsit elszomorodtam miatta. Ha van valakinek jól bevált technikája a szendvicselésre és tűzésre, amivel el lehet kerülni azt, hogy a végeredmény puklis legyen, nagyon érdekelne!!! Vagy lehet, hogy csak a vékonyabb flízt kellene használnom?

Végül már csak a szegély felvarrása volt hátra, az elejére géppel, a hátoldalra kézzel varrtam. Ilyen lett a végeredmény:
Patchwork babatakaró kisfiúnak
Remélem Marci szívesen használja majd :)

7 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép lett. Nem kell egy takarónak tükörsimának lennie. Nagyon jó izléssel válogattad össze a színeket.

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom eSKa-hoz, nem kell annak tükörsimának lenni, használat közben úgyis gyűrődik, már észre sem fogjátok venni a puklikat! ;o)
    Amúgy pedig nagyon szép lett, kedvenceim közé tartozik ez a keretezett négyzet-minta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól raktad össze, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper a blogod, most akadtam ra, es nagyon tetszik, hogy reszletes utmutatot adsz :) Ha van kedved, csatlakozz az ujonnan megnyilt meteraru webshopom Tarsalgojaba, ahol mar gyulik a kis kreativ csapatunk, otleteket, sot a blogod elerhetoseget is felrakhatod, igy segitunk egymasnak :)
    www.textilcsoda.webs.com

    VálaszTörlés
  5. A ragasztós spray-t használtad már? Nekem ugyan nem feltétlenül a netovább, mert óvatosan kell használni, nehogy foltot hagyjon, de el tudom képzelni, hogy ha (még)egyszer nekiállok egy takarónak, akkor nem fogok cérnával bíbelődni.

    VálaszTörlés
  6. Nem próbáltam még a ragasztó sprayt, köszi az ötletet! Megnézem mennyiért is adják őket :)

    VálaszTörlés